Urządzenie służące do pakowania artykułów spożywczych: pieczywa, ciast, wędlin, mięsa, ryb, wyrobów garmażeryjnych, serów, warzyw, owoców, itp. zarówno na tackach, w pojemnikach – jak również bez.
Gorące stoły znajdują zastosowanie w zakładach produkcyjnych i konfekcjonujących w/w produkty, sklepach spożywczych, restauracjach, cukierniach i kawiarniach prowadzących sprzedaż „na wynos”.
Technika pakowania polega na owinięciu produktu ułożonego na tacce/w pojemniku/bez w folię, odcięciu folii za pomocą listy grzewczej oraz dodatkowemu zgrzaniu na gorącej powierzchni stołu roboczego.
Specjalna konstrukcja elementu grzewczego sprawia, że podczas zgrzewania folii nie wydziela się chlorowodór.

W stałej sprzedaży występują 3 rodzaje gorących stołów:
* Max 450 – wyposażony standardowo w listę oraz blat grzewczy
* Max 450 MT – jak wyżej + termostat pozwalający regulować temperaturę pracy (w kontekście różnych materiałów opakowaniowych)
* Max 450 U – gorący stół z listwą odcinającą ale bez blatu grzewczego. Wykorzystywany najczęściej do pakowania warzyw bez używania tacek/pojemników – np. do pakowania kapusty